Ben je actief in cybersecurity? En wil je meer weten over zakelijke kansen in de Verenigde Staten (VS)? Ga dan mee op deze handelsmissie cybersecurity naar de RSA Conference in San Francisco van 23 tot en met 28 april 2023. Je doet kennis op van de laatste ontwikkelingen in cybersecurity en komt in contact met belangrijke spelers van het cybersecurityspeelveld in de VS. 

Bron: RVO

De VS is de grootste cybersecuritymarkt ter wereld. Driekwart van de wereldwijde R&D-investeringen worden in de VS gedaan. Binnen de VS is 1 op de 3 cybersecuritybedrijven gevestigd in Californië. Daarom is San Francisco een belangrijke plek voor Nederlandse cybersecuritybedrijven die interesse hebben in de Amerikaanse markt.

RSA Conference

In deze missie staat een bezoek aan de RSA Conference (RSAC 2023) centraal. Het is de grootste cybersecurityconferentie ter wereld. Op deze beurs vind je alle belangrijke internationale spelers op het gebied van IT-security. Dit is het perfecte moment om af te reizen naar San Francisco!

Voor wie?

De missie staat open voor Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen die actief zijn in cybersecurity en interesse hebben in zakendoen met de VS. Om in te spelen op kansen in de VS staan de thema's centraal waarmee Nederland zich met succes kan positioneren. Bijvoorbeeld Cyber Threat Intelligence, IoT en Operational Technology Security. Wij nodigen in het bijzonder vrouwelijke ondernemers uit om deel te nemen.

Waarom meedoen?

  • Je kunt samen met andere Nederlandse bedrijven een presentatie geven over het Nederlandse cyber-ecosysteem. 
  • Je komt in contact met internationale cybersecurity-organisaties en -bedrijven, en mogelijke klanten.
  • Je krijgt inzicht in zakelijke kansen in de Amerikaanse cybersecuritysector.
  • Je krijgt informatie over de laatste ontwikkelingen in cybersecuritytechnologie en over de meerjarige roadmap ‘Cybersecurity VS’.

Wat kun je verwachten? 

Het conceptprogramma van de missie bestaat uit:

  • deelname aan de (gezamenlijke) programmaonderdelen met bedrijven, kennisinstellingen, overheidsorganisaties en andere relevante organisaties op het gebied van cybersecurity
  • toegang tot de beursvloer van RSA Conference met een eigen Expo pass
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan expert- en rondetafelsessies
  • deelname aan netwerkevenementen, zoals een netwerkborrel op het Netherlands Pavilion en een netwerkreceptie op de residentie van de Nederlandse consul-generaal in San Francisco
  • mogelijke bedrijfsbezoeken
  • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf

Deelname

Aanmelden kan tot uiterlijk 13 februari 2023 (maximaal 2 deelnemers per organisatie). InnovationQuarter en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren dit jaar weer een gezamenlijke deelname aan RSA Conference in de vorm van het Netherlands Pavilion. Dit is een fysieke ruimte op de beurs, die enkele Nederlandse cybersecuritybedrijven de mogelijkheid geeft om te exposeren voor het internationale publiek. Dit publiek bestaat onder meer uit een groot aantal C-level executives in cybersecurity . Er is op het Netherlands Pavilion ruimte voor maximaal 8 bedrijven. 

Meer informatie