Nieuws

Afgelopen vrijdag 29 april was een groot deel van de Nederlandse Composiet industrie aanwezig op de Industriedag Ecosysteem Smart Materials. De industriedag werd georganiseerd door het Ministerie van Defensie in samenwerking met CompositesNL. De bijeenkomst vond plaats op de Generaal-Majoor Kootkazerne in Stroe.

Tijdens deze eerste Industriedag werden CompositesNL en haar leden gevraagd mee te denken over toepassingen van composiet in grondgebonden wapensystemen en maritieme toepassingen, en om innovatieve oplossingen voor te stellen die binnen defensie kunnen worden getest en toegepast.

De medewerkers van Defensie en de kennisinstellingen lieten zich ook informeren over innovatieve materialen en productietechnieken uit de civiele markt. Zo wordt er bij de bouw van civiele auto’s, schepen en passagiersvliegtuigen al jaren succesvol composiet gebruikt. Deze oplossingen zijn mogelijk ook interessant voor militair gebruik.

Tot de deelnemende partijen behoorden onder meer het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), het Maritime Research Institute Netherlands (Marin) en TNO en Brightlands, maar ook de NIDV, HTSM en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen waren vertegenwoordigd.

Lees meer

Nieuws