Nieuws

Vandaag kondigen TNO en FSO Instruments aan dat ze licentie- en samenwerkingsovereenkomsten hebben gesloten. Onder deze overeenkomsten verwerft FSO Instruments wereldwijde rechten om de laser satelliet communicatietechnologie van TNO te industrialiseren en commercialiseren. Deze optische technologie maakt veel snellere en veiligere breedbandconnectiviteit mogelijk dan met momenteel gebruikte radiofrequenties. De overeenkomst bevestigt de toewijding van beide partijen aan een langdurig partnerschap om een Europees ecosysteem voor laser satellietcommunicatie te vestigen in Nederland.

Samenwerking voor de lange termijn

De twintigjarige licentieovereenkomst stelt FSO Instruments in staat om gebruik te maken van de technologie en expertise van TNO op het gebied van optische modules en subsystemen en onderdelen voor precisie uitlijning. FSO Instruments bouwt voort op de technologie van TNO en integreert deze in producten die betrouwbaar en efficiënt in serie kunnen worden geproduceerd voor commercieel gebruik. Naast een licentieovereenkomst voor de huidige beschikbare technologieën, hebben TNO en FSO Instruments ook overeenstemming bereikt over een lange termijn samenwerking voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën en toepassingen voor lasercommunicatie. In deze samenwerking richt TNO zich op vroege technologieontwikkeling en demonstratiemodellen, terwijl FSO verantwoordelijk is voor technologie-industrialisatie, productie en marktontwikkeling.

Will Crowcombe, Managing Director FSO Instruments:

TNO is een belangrijke partner voor FSO Instruments. Onze samenwerking, waarbij waardevol toegepast onderzoek wordt geïndustrialiseerd tot commerciële producten, is een schoolvoorbeeld van valorisatie. Deze overeenkomst vergroot onze capaciteit om de toeleveringsketen te creëren die we nodig hebben om een toonaangevende leverancier van optische modules en subsystemen voor laser satellietcommunicatie te zijn.

Lees verder

Nieuws